Η τραγανή υφή και η πλούσια γεύση των πυραμίδων φυσικού θαλασινού αλατιού το καθιστά ισχυρό εργαλείο στους κύκλους της gourmet γαστρονομίας! Δοκιμάστε το!
Η φυσική επεξεργασία αυτού του θαλασσινού αλατιού είναι τέχνη. Για να δημιουργηθεί αυτό το αλάτι το θαλασσινό νερό διοχετεύεται σε ρηχές λακούβες όπου εκτίθεται στον ήλιο, κατόπιν μπαίνει σε λεκάνες οπού το νερό θερμαίνεται σταδιακά και σιγά σιγά ξεχωρίζουν τα σχήματα πυραμίδας στο αλάτι. Η διαδικασία σταματάει όταν το αλάτι φτάσει σε υγρασία 3% οπού μετά οι πυραμίδες αλατιού συλλέγονται με το χέρι. Αυτή η επεξεργασία είναι εντελώς φυσική και μπορεί να πάρει εώς και δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί!
Η αλμυρή λεπτή γεύση της θάλασσας της Μεσσογείου, με την τραγανή υφή των πυραμίδων κάνει αυτό το αλάτι να ξεχωρίζει. Δοκιμάστε το στο φινίρισμα των συνταγών σας και δημιουργήστε εντυπωσιακά νόστιμα πιάτα!
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Κύπρος
- Κουζίνα
- Βόρειας Αμερικής
Ευρωπαϊκή
- Ταιριάζει με
- Γλυκά - Επιδόρπια
Θαλασσινά - Ψάρια
Κρέατα
Πουλερικά
Σαλάτες - Λαχανικά
- Γεύση
- Αλμυρή