Το καπνιστό θαλασσινό αλάτι σε πυραμίδες Κύπρου, καπνισμένο φυσικά σε ξύλα οξιάς συντροφεύει ιδανικά κρέατα και πουλερικά. Δοκιμάστε το στα ψητά σας!
Η φυσική επεξεργασία αυτού του θαλασσινού αλατιού είναι τέχνη. Για να δημιουργηθεί αυτό το αλάτι το θαλασσινό νερό διοχετεύεται σε ρηχές λακούβες όπου εκτίθεται στον ήλιο, κατόπιν μπαίνει σε λεκάνες οπού το νερό θερμαίνεται σταδιακά και σιγά σιγά ξεχωρίζουν τα σχήματα πυραμίδας στο αλάτι. Η διαδικασία σταματάει όταν το αλάτι φτάσει σε υγρασία 3% οπού μετά οι πυραμίδες αλατιού συλλέγονται με το χέρι. Αυτή η επεξεργασία είναι εντελώς φυσική και μπορεί να πάρει εώς και δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το κάπνισμα των πυραμίδων από ξύλα οξιάς είναι μία εντελώς φυσική διαδικασία που του χαρίζει κανελί χρώμα, δυνατό άρωμα και πλούσια γεύση που σίγουρα θα απογειώσει τα ψητά σας!
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Κύπρος
- Κουζίνα
- Βόρειας Αμερικής
Ευρωπαϊκή
- Ταιριάζει με
- Θαλασσινά - Ψάρια
Κρέατα
Πουλερικά
Σαλάτες - Λαχανικά
- Γεύση
- Αλμυρή