Το κόκκινο μεξικάνικο φασόλι, είναι ένα ιδιαίτερο όσπριο, που ακόμα και μετά από πολύ ώρα βρασμού δεν λιώνει.Είναι ιδανικό για σαλάτες και αποτελεί σημαντική πηγή μετάλων και ιχνοστοιχείων όπως επίσης πρωτεϊνών και φυτικών ινών.Έχει χαμηλή θερμιδική αξία, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για δίαιτα.
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια | 329kcal |
---|---|
Λίπη | 0,5g |
-εκ των οποίων κορεσμένα | 0,1g |
Υδατάνθρακες | 58g |
Ίνες | 25g |
Σάκχαρα | 0,0g |
Πρωτεΐνες | 25g |
Αλάτι | 0,013g |
Τα κόκκινα φασόλια έχουν μια ξεχωριστή γεύση, χρώμα και σχήμα. Στα αγγλικά ονομάζονται kidney beans γιατί το σχήμα τους θυμίζει νεφρά. Είναι εξαιρετικά δημοφιλή για τη γεμάτη γήινη γεύση τους και την απαλή υφή τους.
Χωρίς γλουτένη, πλούσια σε φυτικές ίνες,βιταμίνες και μέταλλα. Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, καθιστώντας τα ένα καλό υποκατάστατο κρέατος για μια χορτοφαγική δίαιτα. Επίσης είναι πλούσια σε μικροδιατροφικά στοιχεία όπως φολικό οξύ, σίδηρο, χαλκό,μαγνησίο, κάλιο, μαγγάνιο και βιταμίνη Κ1. Εκτός από την απώλεια βάρους, βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Μεξικό
- Κουζίνα
- Μεξικάνικη
Ειδικοί αριθμοί αναφοράς
- mpn
- 00006818-1