Η κόκκινη φακή είναι ένα ιδιαίτερα νόστιμο όσπριο με γλυκιά γεύση που βράζει πολύ γρήγορα. Έχει πολύ υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί πηγή φυσικής πρωτεϊνης!
Ιδιαίτερη ποικιλία φακής που παράγεται κυρίως στην Ινδία και στον Καναδά. Είναι εξαιρετικά νόστιμη και χαρακτηρίζεται από μία γλυκύτητα και απαλότητα στην γεύση. Έχει βελούδινη υφή και μπορείτε να την απολαύσετε ως σούπα ή πουρέ.Μόλις 10 λεπτά βράσιμο είναι αρκετό. Αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο του κρέατος μιας και έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και μέταλλα. Eίναι πολύ πιο εύπεπτη και πιο ελαφριά σε σχέση με τις κλασικές φακές, γεγονός που την καθιστά ιδανική για άτομα με ευαίσθητο στομάχι.
Αξιοσημείωτη είναι η υψηλή θρεπτική τους αξία. Οι κόκκινες φακές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και έχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Β, σίδηρου, μαγνησίου και ψευδάργυρου.
Η γεύση τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως "Earthy" και "nutty" με μία ιδιαίτερη γλυκύτητα, που δημιουργεί μια υπέροχη αντίθεση με τα αλμυρά πιάτα. Δέκα λεπτά σε βραστό νερό και έχουν τελειώσει. Ενώ οι κλασικές καφεπράσινες φακές θα διατηρήσουν την υφή τους σε σούπες που έχουν σιγοβράσει, η κόκκινη ποικιλία μαλακώνει και λιώνει σε μεγαλύτερους χρόνους μαγειρέματος. Ως αποτέλεσμα, οι κόκκινες φακές χρησιμεύουν συχνά για να δώσουν παχύρευστη υφή σε σούπες και σάλτσες κάρυ.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Καναδάς
- Κουζίνα
- Ινδική
Μέσης Ανατολής
Τούρκικη, Κουρδική