Μία ελληνική ποικιλία που διακρίνετε από τη λεπτή τους φλούδα. Είναι ιδιαίτερα εύκολα στο ψήσιμο (βράζουν γρήγορα), κατάλληλα για σαλάτα και φασολάδα. Αποτελεί σημαντική πηγή σιδήρου, μαγνησίου , φωσφόρου, καλίου και θειαμίνης, όπως επίσης πρωτεϊνών και φυτικών ινών.Έχει χαμηλή θερμιδική αξία, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για δίαιτα.
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια | 333kcal |
---|---|
Λίπη | 0,9g |
-εκ των οποίων κορεσμένα | 0,2g |
Υδατάνθρακες | 60g |
Ίνες | 15g |
Σάκχαρα | 2,1g |
Πρωτεΐνες | 23g |
Αλάτι | 0,016g |
Τα φασόλια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Αποτελούν καλή πηγή χαλκού, φυλλικού οξέος, σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, θειαμίνης, καλίου και ψευδαργύρου. Λόγω της περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού που συμβάλει στο αδυνάτισμα. Δεδομένου ότι είναι τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είναι γνωστό ότι βοηθούν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, διαβήτη και παχυσαρκίας.