Πολύ νόστιμο όσπριο και εύκολο στην παρασκευή του. Συνδυάζεται ωραία με δάφνη και σκόρδο και μπορούμε να την απολαύσουμε ως σούπα, ως σαλάτα ή ακόμα και με ρύζι (φακόρυζο).Αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και μετάλλων όπως σιδήρου, μαγνησίου και άλλων. Είναι πλούσιο σε φυλικό οξύ καθώς και βιταμινών του συμπλέγματος B.
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια | 352kcal |
---|---|
Λίπη | 1,1g |
-εκ των οποίων κορεσμένα | 0,2g |
Υδατάνθρακες | 63g |
Ίνες | 11g |
Πρωτεΐνες | 25g |
Αλάτι | 0,006g |
Οι φακές είναι μία υπερτροφή με ιδιαίτερη διατροφική αξία. Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, καθιστώντας τες απαραίτητες στη χορτοφαγική διατροφή. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο, φολικό οξύ, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες. Είναι επίσης γνωστό ότι καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν το σώμα από το σακχαρώδη διαβήτη και τον καρκίνο.