Το κύμινο είναι μπαχαρικό με δυνατό άρωμα και γλυκιά γεύση. Αρωματίστε και δώστε γεύση σε σουτζουκάκια, κεμπάπ, κρέατα, πουλερικά και όσπρια!
Μαγειρική Χρήση
Αποτελεί βασικό συστατικό του κάρυ και χρησιμοποιείται ευρέως στην αλλαντοποιεία. Μπαίνει στα σουτζουκάκια, σε κεμπάπ, κεφτεδάκια, πατατοσαλάτα, σάλτσες, σούπες, πιλάφι, κοτόπουλο, αρνί, χοιρινό, λεμονάτο, μαρινάδες, κόκκινες φακές, ρεβύθια, χούμους, τουρσιά κ.α. Απαραίτητο συστατικό για την παρασκευή των κολύβων.
Φαρμακευτικές Ιδιότητες
To κύμινο χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό φυτό, ως χωνευτικό, για την αύξηση του σιδήρου και την μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Το ολόκληρο κύμινο ως αφέψημα τονώνει την καρδιά και συμβάλλει στην μείωση της ταχυπαλμίας ενώ δρα σπασμολυτικά σε κοιλιακούς πόνους. Συνίσταται για την αντιμετώπιση της ανορεξίας, των πόνων περιόδου και τον στομαχόπονο
Χαρακτηριστικά
- Ιδιότητα - Πάθηση
- Καρδιοτονωτικό
Κρυολόγημα
Πλούσιο σε Σίδηρο
Πόνοι περιόδου
Στομαχικές διαταραχές
- Προέλευση
- Ελλάδα
- Κουζίνα
- Όλες
- Ταιριάζει με
- Όσπρια
Κρέατα
Πουλερικά
- Γεύση
- Γλυκιά