Γευτείτε και μυρίστε την ουσία του άγριου δάσους με τα αποξηραμένα μανιτάρια ποικιλία του δάσους. Ζήστε μία μοναδική γευστική εμπειρία που θα σας συγκινήσει!
Τα αποξηραμένα μανιτάρια ποικιλία του δάσους αποτελούν μία εκλεκτή συλλογή από αυτοφυή μανιτάρια των ελληνικών δασών, που προσφέρει μία ολοκληρωμένη μοναδική γευστική εμπειρία. Συνδυάζει βασιλομανίταρα, κανθαρέλλες, τρομπέτες, πλευρώτους, αγαρικά και λεντινούλα. Ποιο είναι το γευστικό προφίλ αυτών των μανιταριών και σε ποια φαγητά χρησιμοποιούνται; Ας τα δούμε λοιπόν ένα ένα.
Τα βασιλομανίταρα έχουν ιδιαίτερα έντονη και γήινη γεύση και επίγευση καρυδιού. Έχουν έντονο άρωμα δάσους και συνήθως χρησιμοποιούνται σε ριζότο, ζυμαρικά, σάλτσες και σούπες.
Οι κανθαρέλλες χαρακτηρίζονται από την ελαφριά φρουτώδη γεύση τους και αναβλύζουν αρώματα πιπεριάς και βερίκοκου. Είναι ιδανικά για να φτιάξετε τέλειες ομελέτες, σάλτσες και πίτσες, καθώς επίσης μπορούν και να αποτελέσουν συνοδευτικό σε πιάτα με ψητά.
Οι τρομπέτες έχουν χαρακτηριστικό άρωμα μαύρης ελιάς και έντονη καπνιστή γεύση. Συνήθως μπαίνουν σε πιάτα που θέλουμε να δώσουμε ένταση στην γεύση τους. Ταιριάζουν με σούπες, σάλτσες, ζυμαρικά και πίτσες.
Τα πλευρώτους έχουν γλυκιά σάρκα και βγάζουν ένα ελαφρύ άρωμα θάλασσας. Μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας σε Vegan συνταγές. Μπορείτε επίσης να τα κάνετε τηγανιτά ή να τα προσθέσετε σε σούπες και stir fries.
Τα αγαρικά διακρίνονται από την ήπια γήινη γεύση τους. Είτε τα τηγανίσετε, είτε τα κάνετε ψητά είναι πραγματικά υπέροχα.
Τα μανιτάρια λεντινούλα χαρακτηρίζονται από το διακριτικό βουτυρώδες άρωμα τους και την πλούσια καπνιστή γήινη γεύση τους. Είναι ιδανικά για stir fries, σάλτσες, ριζότο, καθώς και ως συνοδευτικό σε ψητά. Συνήθως τα συναντάμε σε συνταγές της ασιατικής κουζίνας.
Ο συνδυασμός αυτών των αυτοφυών μανιταριών είναι μελετημένος έτσι ώστε να προσφέρει τα πιο αντιπροσωπευτικά αρώματα και γεύσεις του δάσους. Είμαστε σίγουροι ότι όσοι τρώνε μανιτάρια θα νιώσουν συγκίνηση από τη μοναδική τους γεύση!
Χρήση: Μουλιάστε τα αποξηραμένα μανιτάρια ποικιλία του δάσους σε χλιαρό νερό ή εναλλακτικά σε μπράντι για 15 λεπτά. Στραγγίξτε τα και σοτάρετε σε ελαιόλαδο ή βούτυρο, σβήνοντας προαιρετικά με ξηρό λευκό κρασί ή με το υγρό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια. Έπειτα τα σερβίρουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ή τα βάζουμε σε σούπες, ομελέτες, πίτσες, σάλτσες ζυμαρικών, φαγητά κατσαρόλας, κ.α.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Ελλάδα
- Καλλιέργεια
- Αυτοφυές
- Ταιριάζει με
- Όσπρια
Ζυμαρικά - Ρύζι
Θαλασσινά - Ψάρια
Κρέατα
Πουλερικά
Σαλάτες - Λαχανικά
- Γεύση
- Umami
Καπνιστή