Το λευκό ή άσπρο πιπέρι είναι η καρδιά του πιπεριού και έχει πιο καυτερή γεύση σε σχέση με το μαύρο. Βάλτε το σε μύλο μπαχαρικών και απογειώστε τα πιάτα σας!
Προέρχεται από τους φρέσκους καρπούς του μαύρου πιπεριού αφότου αφαιρεθεί το μαύρο περίβλημα τους. Έχει πιο καυτερή, όξινη και λιγότερο έντονη γεύση σε σχέση με το μαύρο, γι΄αυτό και μπαίνει σε όλα τα πιάτα που δεν θέλουμε να κυριαρχεί η γεύση του πιπεριού. Ιδανικά μπαίνει σε λευκές σάλτσες και ψάρι ποθ θέλουμε τις πικάντικες νότες του πιπεριού χωρίς την έντονη γεύση του να καλύπτει όλες τις άλλες. Ταιριάζει σε αρνί, ψάρι, λευκές σάλτσες, μαγιονέζα, σούπες, τραχανά κ.α.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Βιετνάμ
- Ένταση καυστικότητας
- Μέτρια
- Κουζίνα
- Όλες
- Ταιριάζει με
- Όλα
- Γεύση
- Καυτερή