Η δάφνη έχει πολύ έντονο άρωμα και ελαφρώς πικρή γεύση. Απαραίτητη σε όλους τους ζωμούς και τα κοκκινιστά, καθώς και σε όσπρια, ιδιαίτερα στα κουκιά.
Ταιριάζει άψογα με το χταπόδι, αφού σπάει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του. Είναι απαραίτητη στο στιφάδο,κοκκινιστό κιμά ή κρέας, κόκορα κρασάτο και σουπιά γιαχνί. Ταιριάζει επίσης σε όσπρια όπως οι φακές και τα κουκιά. Συνδυάζεται πολύ ωραία με μπαχάρι και κανέλα.
Η λαϊκή παράδοση συνιστάει την χρήση της για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και των ρευματισμών.Είναι γνωστό πως πλύσεις με έγχυμα δάφνης ή μασάζ στο κεφάλι με δαφνέλαιο βοηθάνε στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.Βοηθάει επίσης στη δυσπεψία και λειτουργεί επουλωτικά στη περιποίηση πληγών.
Χαρακτηριστικά
- Ιδιότητα - Πάθηση
- Αρθρίτιδα
Βήχας
Επουλωτικό
Κρυολόγημα
Πεπτικά προβλήματα
Τριχόπτωση
- Προέλευση
- Ελλάδα
- Ταιριάζει με
- Όσπρια
Θαλασσινά - Ψάρια
Κρέατα
Πουλερικά
- Γεύση
- Έντονη