Ένα εκλεπτυσμένο αρωματικό βότανο με πολλές εφαρμογές στις γκουρμέ κουζίνες, ιδιαίτερα στη γαλλική.
Το εστραγκόν ή τάραγκον έχει ένα διακριτικό ευχάριστο άρωμα με νότες βανίλιας και μέντας και ένα γλυκό, λεπτό και ντελικάτο συνδυασμό γεύσεων γλυκόριζας, μάραθου και γλυκάνισου.
Προσθέτει μία φρέσκια, ανοιξιάτικη γεύση και κομψότητα σε όλες τις συνταγές στις οποίες προστίθεται.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον αρωματισμό του ξυδιού, του ελαιολάδου και της μουστάρδας καθώς επίσης και της σάλτσας Bearnaise.
Μπαίνει σε γαρίδες, ψάρι, πουλερικά, χοιρινό, μακαρονάδες θαλασσινών και σάλτσες καθώς επίσης και σε πατατοσαλάτες, σούπες, ψητά λαχανικά, τυριά, μανιτάρια, αυγά, γεμιστά, λαδερά κ.α.
Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη γαλλική κουζίνα, που το χαρακτηρίζει ως το «Βασιλιά των βοτάνων». Μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με σχοινόπρασσο, μαϊντανό, μαραθόσπορο, θυμάρι και σκόρδο.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Γαλλία
- Κουζίνα
- Ευρωπαϊκή
- Ταιριάζει με
- Θαλασσινά - Ψάρια
Κρέατα
Πουλερικά
Σαλάτες - Λαχανικά
- Γεύση
- Γλυκιά
Δροσερή