Ο μαραθόσπορος χαρακτηρίζεται από το δυνατό του άρωμα και τη γλυκιά του γεύση. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική, στην φαρμακευτική αλλά και στην ποτοποιεία.
Ταιριάζει σε τουρσιά, ψάρια, ψαρόσουπα, χταπόδι, αγκινάρες, χορτοκεφτέδες, χοιρινό, λουκάνικα, πίτες, σαλάτες κ.α. Είναι απαραίτητο συστατικό στο κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών όπως επίσης και στο ινδικό μείγμα μπαχαρικών panch phoron.
Το αφέψημα από τον μαραθόσπορο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της βρογχίτιδας και ανακουφίζει από εντερικά προβλήματα. Βοηθάει στην κινητικότητα του εντέρου γι αυτό και χρησιμοποιείται ως ήπιο καθαρτικό. Ανακουφίζει από το φούσκωμα και είναι χωνευτικός, καθώς επίσης ενισχύει τη παραγωγή μητρικού γάλακτος.
Χαρακτηριστικά
- Ιδιότητα - Πάθηση
- Βρογχίτιδα
Γαλακτοφορία
Δυσκοιλιότητα
Πεπτικά προβλήματα
Στομαχικές διαταραχές
- Προέλευση
- Ελλάδα
- Κουζίνα
- Ευρωπαϊκή
Ινδική
Κινέζικη, Βιετναμέζικη, Κορεάτικη
- Ταιριάζει με
- Θαλασσινά - Ψάρια
Κρέατα
Σαλάτες - Λαχανικά
- Γεύση
- Γλυκιά
Δροσερή