Ο άνηθος είναι απαραίτητο βότανο στην ευρωπαϊκή κουζίνα. Το άρωμα του θυμίζει μάραθο και γλυκάνισο, ενώ η γεύση του είναι έντονη και γλυκιά. Δοκιμάστε τον!
Ταιριάζει σε πατατοσαλάτα, στο φρικασέ, στην σπανακόπιτα και σε όλες τις χορτόπιτες. Απαραίτητη η χρήση του στα ντολμαδάκια, στο σπανακόρυζο, στον αρακά, στις αγκινάρες και σε φασολάκια λαδερά. Μπαίνει για γαρνίρισμα σε σούπες και μάλιστα είναι συστατικό κλειδί στην παραδοσιακή μαγειρίτσα. Είναι απαραίτητος σε πράσινες σαλάτες και προστίθεται σε πολλά σκευάσματα με βάση την μαγιονέζα καθώς και σε διάφορες λευκές σάλτσες.
Εκτός όμως από τη χρήση του στη μαγειρική ο άνηθος έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες για την υγεία μας. Είναι χωνευτικός, μαλακώνει το στομάχι και είναι καταπραϋντικός. Βοηθάει την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, ενισχύει την γαλουχία και συμβάλει γενικότερα στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.
Μπορεί να διατηρηθεί αποξηραμένος για τουλάχιστον 6 μήνες, ενώ φρέσκος μόλις λίγες μέρες στο ψυγείο.
Χαρακτηριστικά
- Ιδιότητα - Πάθηση
- Γαλακτοφορία
Στομαχικές διαταραχές
- Προέλευση
- Ελλάδα
- Κουζίνα
- Ελληνική
Ευρωπαϊκή
- Ταιριάζει με
- Όσπρια
Ζυμαρικά - Ρύζι
Σαλάτες - Λαχανικά
Ψωμί - Πίτες - Αρτοποιήματα
- Γεύση
- Έντονη
Γλυκιά
Δροσερή