Ένα πολύ θρεπτικό παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, με κρεμώδη υφή και γλυκιά γεύση. Μπορεί να μπει ως συνοδευτικό σε πιάτα κρεατικών ή ψαρικών, αλλά να σταθεί και μόνο του ως μεζές.
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια | 360kcal |
---|---|
Λίπη | 2g |
Υδατάνθρακες | 64g |
-εκ των οποίων σάκχαρα | 2g |
Ίνες | 32g |
Πρωτεΐνες | 22g |
Αποτελεί πηγή φυτικής πρωτεΐνης, σύνθετων υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού και φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, βοηθούν στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης. Η κίτρινη φάβα είναι πλούσια σε σίδηρο, φολικό οξύ, μαγνήσιο, χαλκό, φώσφορο,καλίο καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.