Τα μαύρα φασόλια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Λατινική Αμερική! Περιέχουν μεγάλη ποσότητα ποιοτικής πρωτεΐνης, καθιστόντας τα ιδανικά για διατροφή vegan!
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια | 339kcal |
---|---|
Λίπη | 0,9g |
-εκ των οποίων κορεσμένα | 0,2g |
Υδατάνθρακες | 63g |
Ίνες | 16g |
Σάκχαρα | 2,1g |
Πρωτεΐνες | 21g |
Αλάτι | 0,009g |
Το ταπεινό αυτό όσπριο έχει γίνει εντελώς κοσμοπολίτικο, το βρίσκουμε πλέον σε γκουρμέ πιάτα σε όλο τον κόσμο. Η δημοτικότητά του δεν πρέπει να μας εκπλήσει, δεδομένης της ενδιαφέρουσας γεύσης και υφής. Συνδυάζει τη γήινη umami γεύση των μανιταριών, με τον nutty χαρακτήρα του φουντουκιού και μία νότα γλυκύτητας.
Τα οφέλη του στην υγεία είναι τεράστια. Περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πρωτεΐνες που περιέχουν όλα τα βασικά αμινοξέα και φυτικές ίνες. Το μαύρο φασόλι χωνεύεται αργά, επιτρέποντας στο σώμα να αποφύγει μεγάλες διακυμάνσεις στο σάκχαρο του αίματος. Αυτός ο αργός ρυθμός επεξεργασίας σημαίνει επίσης ότι το αίσθημα κορεσμού διαρκεί περισσότερο, με προφανή οφέλη για τις προσπάθειες απώλειας βάρους. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορούν επίσης να μειώσουν τη χοληστερόλη LDL και επομένως είναι σημαντικά για μια υγιεινή διατροφή. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ουσίες που καταπολεμούν τις φλεγμονές και τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για πολλές ασθένειες.