Τα φασόλια mung ή ροβίτσα όπως είναι αλλoιώς γνωστά, είναι μικρά πράσινα φασόλια που ανήκουν στην οικογένεια των οσπρίων. Είναι ελαφρώς πιο γλυκά σε σύγκριση με άλλα φασόλια και ιδιαίτερα ευέλικτα. Απολαύστε τα σε σούπες, κοκκινιστά, σαλάτες κ.α. Είναι μια από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης και βασικών αμινοξέων.
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια | 347kcal |
---|---|
Λίπη | 1,2g |
-εκ των οποίων κορεσμένα | 0,3g |
Υδατάνθρακες | 63g |
Ίνες | 16g |
Σάκχαρα | 6,6g |
Πρωτεΐνες | 24g |
Αλάτι | 0,015g |
Τα φασόλια mung μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής που συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, που σχετίζονται με αυτά τα νοσήματα.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Πλούσιο σε φυτική πρωτεΐνη
Καλή πηγή φυτική ινών
Περιέχει βασικές βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β
Περιέχει βασικά μέταλλα και ιχνοστοιχεια, όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και μαγγάνιο
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Σε σαλάτες
Ανακατέψετε με πατάτες για μια καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης
Μέσα σε πιλάφι με ρύζι ή κινόα.
Σε λαχανικά, stir-fries και σούπες
Δοκιμάστε να βλαστήσετε τα φασόλια και προσθέστε τις φύτρες σε σαλάτες και stir-fries