Σριφτάρια με άνυδρα ντοματάκια Χίου, σπιρτάτο σκόρδο και φρέσκο, μυρωδάτο βασιλικό. Ένα χειροποίητο ζυμαρικό με απίθανη γεύση από το Χιώτικο Κελλάρι στο πιάτο σας!
Το Χιώτικο Κελλάρι μας προτείνει την παρακάτω συνταγή για τα στριφτάρια με Βασιλικό, Ντομάτα & Σκόρδο.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα στριφτάρια μας για 5-6 λεπτά.Κόβουμε 3-4 φρέσκιες τομάτες σε λεπτές φέτες ή στον τρίφτη. Στη συνέχεια τις μαρινάρουμε ωμές με αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ελαιόλαδο. Tις αφήνουμε 20-30’ στη μαρινάδα τους. Αφού σουρώσουμε τα στριφτάρια, τα σερβίρουμε στα πιάτα. Τέλος ρίχνουμε από πάνω λεπτές φέτες τυρί κατσικίσιο και μετά τις ωμές μαριναρισμένες ντομάτες. Εάν θέλουμε στο τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο βασιλικό.