Παραδοσιακές χιώτικες ταλιατέλες με μαστίχα, από το Χιώτικο Κελλάρι. Η πλούσια γεύση και το σπάνιο άρωμα τους αποτελούν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία!
Το Χιώτικο Κελλάρι μας προτείνει την παρακάτω συνταγή για τις Ταλιατέλες με Μαστίχα.
ΥΛΙΚΑ για 5 άτομα
500 γρ ταλιατέλα μαστίχα
250 γρ φρέσκα σύκα
250 γρ κατίκι δομοκού
100 γρ βούτυρο
100 γρ ξινομύζηθρο
2 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα.
1 ποτήρι λευκό κρασί
500 γρ κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι
1 ματσάκι δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα φρέσκα σύκα κομμένα σε φέτες, τις 2 κουταλιές ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με λευκό κρασί και το λικέρ μαστίχας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί (κατίκι δομοκού) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις ταλιατέλες….
Σερβίρουμε, ρίχνοντας από πάνω το τριμμένο ξινομύζηθρο και ψιλοκομμένο δυόσμο.