Παραδοσιακά χειροποίητα στριφτάρια με παρμεζάνα, από το Χιώτικο Κελλάρι. Ένα μοναδικό ζυμαρικό αρίστης ποιότητας με απίθανη γεύση που θα σας εκπλήξει!
Για ένα τέλειο και ιδιαίτερο γεύμα, το Χιώτικο Κελλάρι προτείνει την παρακάτω συνταγή.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβουμε 300 gr πεπόνι σε μικρούς κύβους και το πασπαλίζουμε με 80 gr καστανή ζάχαρη ώστε να μαζέψει τα υγρά του. Τσιγαρίζουμε σε κατσαρολάκι με 100 gr βούτυρο 200 gr πορσούτο και στη συνέχεια προσθέτουμε και το πεπόνι. Προσθέτουμε 1 σφηνάκι βότκα και σβήνουμε με 100gr λευκό κρασί. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, ρίχνουμε 250gr κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με λεπτές φέτες παρμεζάνας και γαρνίρουμε με τριανταφυλλάκια προσούτο.