Γλυκός τραχανάς φτιαγμένος ακολουθώντας τη παραδοσιακή χιώτικη συνταγή, με τραχανόχορτο ντομάτα και γιαούρτι!
Για παραδοσιακή χιώτικη τραχανόσουπα το Χιώτικο Κελλάρι προτείνει την παρακάτω συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
1,5 κούπα τραχανάς.
4,5 κούπες νερό.
1,5 κούπα χυμός ντομάτας
100γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
5 αυγά.
400 γρ. κατσικίσιο τυρί.
Αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό στην φωτιά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι. Μετά από βρασμό 3-4 λεπτών ρίχνουμε μέσα το τραχανά ανακατεύουμε το αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε μέσα σε φέτες το τυρί και στη συνέχεια σπάμε μέσα τα αυγά, χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε τη κατσαρόλα για 3-4 λεπτά. Τέλος σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τον τραχανά ένα αυγό και τα ανάλογα κομμάτια τυρί στη κάθε μερίδα.