Ένα μπαχαρικό ιδιαίτερα διαδεδομένο στις κουζίνες του Ιράν και της Ινδίας. Απαραίτητο συστατικό για πολλές vegetarian συνταγές και ινδικά κάρυ.
Η γεύση της που μπορεί να προσδιοριστεί και ως umami, είναι ιδιαίτερα έντονη και θυμίζει σκόρδο σε συνδυασμό με πράσο ή κρεμμύδι. Στο ψήσιμο απελευθερώνει ένα ιδιαίτερα ευχάριστο γλυκό άρωμα μάραθου και πράσου. Μερικοί σεφ επιμένουν ότι αυτό το μπαχαρικό δένει τις συνταγές, δίνοντας ένα αποτέλεσμα πιο ομαλό και πιο ομοιόμορφο σε γεύση και ένταση. Στην Ευρώπη χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό στην παρασκευή της διάσημης σάλτσας Worcestershire, ενώ στην ινδική μαγειρική που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μπορεί να βρεθεί μέσα σε κάθε είδους κάρυ.
Η ασαφέτιδα θεωρείται ότι διεγείρει το πνεύμα και καθαρίζει τον νου, έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, δρα κατά των πεπτικών προβλημάτων και του κρυολογήματος.
Ταιριάζει σε όσπρια και λαχανικά και είναι ιδανικό καρύκευμα για μία χορτοφαγική διατροφή.
Χαρακτηριστικά
- Ιδιότητα - Πάθηση
- Αντιβακτηριακό
Κρυολόγημα
Πεπτικά προβλήματα
- Προέλευση
- Ιράν
- Κουζίνα
- Ευρωπαϊκή
Ινδική
- Ταιριάζει με
- Όσπρια
Σαλάτες - Λαχανικά
- Γεύση
- Umami
Έντονη