Ένα εξωτικό μπαχαρικό με μυρωδιά ούζου και σχήμα που θυμίζει αστέρι. Οι εφαρμογές του δεν περιορίζονται μόνο στην μαγειρική, αλλά χρησιμοποιείται και στην την αρτοποιεία ,την ζαχαροπλαστική, την ποτοποιεία και την διακόσμηση
Το αστεροειδές γλυκάνισο έχει γλυκιά και πικάντικη γεύση που θυμίζει γλυκόριζα. Μπορεί να συνδυαστεί καλά με κανέλα, κόλιανδρο, μάραθο και τζίντζερ.
Είναι απαραίτητο καρύκευμα στην κινέζική κουζίνα, για κρέατα, πουλερικά, σάλτσες, ζωμούς και σούπες. Μάλιστα αποτελεί βασικό συστατικό του κινέζικου μείγματος 5 μπαχαρικών που είναι το καρύκευμα της διάσημης πάπιας Πεκίνου. Ταιριάζει πολύ σε ψαρικά όπως γαρίδες, καβούρια, καραβίδες και αστακούς. Μπαίνει σε σάλτσες ντομάτας για ζυμαρικά συνήθως μαζί με σκόρδο, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, κανέλα και δυόσμο .
Χρησιμοποιείται κατά κόρον στην αρτοποιεία και την ζαχαροπλαστική και είναι ιδανικό μπαχαρικό για γλυκά φούρνου όπως μπισκότα, κέικ, γλυκές πίτες κ.α.
Πολύ συχνά το συναντάμε σε λικέρ, ρούμι και άλλα αλκοολούχα ποτά ως αρωματικό.
Το αστεροειδές γλυκάνισο χρησιμοποιείται συχνά και για διακόσμηση λόγω του σχήματος του που θυμίζει αστέρι.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Κίνα
- Κουζίνα
- Ιαπωνέζικη
Ινδονησιακή
Κινέζικη, Βιετναμέζικη, Κορεάτικη
- Ταιριάζει με
- Γλυκά - Επιδόρπια
Θαλασσινά - Ψάρια
Κρέατα
Πουλερικά
Ψωμί - Πίτες - Αρτοποιήματα
- Γεύση
- Έντονη
Γλυκιά