Πολύ αρωματικό μπαχαρικό, συνδυάζει τη σπιρτάτη γεύση του κύμινου με τη γλυκιά γεύση του μαραθόσπορου.
Το αγριοκύμινο (κιούμελ) είναι γνωστό και ως κύμινο Περσίας και ως μεσαιωνικός μαραθόσπορος. Αυτοί οι αρωματικοί γευστικοί σπόροι, είναι γνωστοί για τις γαστρονομικές τους ικανότητες στην Ευρώπη από τον μεσαίωνα. Στις ευρωπαϊκές κουζίνες το συναντάμε συχνά σε ψωμιά, βραστά, τουρσιά, σούπες, κρέατα και θαλασσινά.
Στην Αυστρία χρησιμοποιείται ως καρύκευμα για το μοσχάρι και στην Γερμανία για το χοιρινό. Στην Ουγγαρία είναι γνωστό για τον αρωματισμό της παραδοσιακής σούπας γκούλας. Χρησιμοποιείται επίσης για τον αρωματισμό ψωμιών, λικέρ, τυριών και τουρσιών. Ταιριάζει πάρα πολύ σε συνταγές με γαρίδες, καραβίδες και καβούρια.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Αίγυπτος
- Κουζίνα
- Ευρωπαϊκή
Ινδική
Μέσης Ανατολής
Μαροκινή
- Ταιριάζει με
- Γλυκά - Επιδόρπια
Θαλασσινά - Ψάρια
Κρέατα
Ψωμί - Πίτες - Αρτοποιήματα
- Γεύση
- Έντονη
Δροσερή