Με γεύση πιο ελαφριά και πιο ντελικάτη από το μοσχοκάρυδο, μπορεί να το αντικαταστήσει σε πολλές συνταγές. Δοκιμάστε το μέσα σε σιρόπια, σε γλυκά του κουταλιού, σάλτσες και λαδερά και θα εκπλαγείτε.
Το άνθος μοσχοκάρυδου ή μασίς ή mace είναι το περίβλημα από το μοσχοκάρυδο. Έχει έντονο πορτοκαλί χρώμα και σχήμα που θυμίζει λεπίδα. Η λεπτή του γεύση μοιάζει με του μοσχοκάρυδου και δίνει μία φινέτσα στα πιάτα που μπαίνει.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως ένα φύλλο δάφνης, απελευθερώνοντας αργά τη γεύση του σε συνταγές κατσαρόλας.
Ταιριάζει ιδανικά σε κολοκυθόσουπα, κόκκινες φακές, μπεσαμέλ, κοκκινιστά, σιρόπια, γλυκά του κουταλιού κ.α.
TIP : Σπάστε ένα κομμάτι μασίς και ρίξτε το σε κατσαρόλα με ρύζι μπασμάτι που βράζει, το άρωμα του πιλαφιού θα σας ανταμείψει.
Δένει αρμονικά με άλλα μπαχαρικά όπως γαρύφαλλο, μπαχάρι, τζίντζερ, κορκουμά, βανίλια, σαφράν, κανέλα, κύμινο, κόλιανδρο και μάραθο.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Ινδονησία
- Κουζίνα
- Αφρικάνικη
Ευρωπαϊκή
Ινδική
Ινδονησιακή
Κινέζικη, Βιετναμέζικη, Κορεάτικη
Μαροκινή
Ταϋλανδέζικη
- Ταιριάζει με
- Όσπρια
Γλυκά - Επιδόρπια
Ζυμαρικά - Ρύζι
Κρέατα
Πουλερικά
- Γεύση
- Γλυκιά