Η αγγλική σκόνη μουστάρδας είναι παράγωγο του κίτρινου σιναπόσπορου και χρησιμοποιείται για την παρασκευή της διάσημης σάλτσας μουστάρδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καρύκευμα και ταιριάζει σε μαρινάδες πουλερικών, κρεάτων, σε πατάτες φούρνου, σε dressings για σαλάτες, λαδολέμονο κ.α.
Έχει πικάντικη έντονη γεύση, που για να αναπτυχθεί και να βγει στην επιφάνεια, πρέπει να ανακατευτεί με κάποιο υγρό και να παραμείνει τουλάχιστον 10' πριν τη χρήση. Τα κατάλληλα υγρά είναι νερό, γάλα, μπύρα. Προσοχή! εάν χρησιμοποιήσουμε βραστό νερό ή ξύδι, καταστρέφεται το ένζυμο που χαρίζει τις πικάντικες νότες στην μουστάρδα και έχουμε μια mild εκδοχή.
Μπορεί να συνδυαστεί ωραία με πάπρικα, κάρυ, θυμάρι, ρίγανη, μπαχάρι, σκόρδο κ.α. για την παρασκευή μαρινάδων. Ταιριάζει σε όλα τα κρέατα και τα πουλερικά.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Ευρωπαϊκή Ένωση
- Ένταση καυστικότητας
- Μη αισθητή
- Κουζίνα
- Βόρειας Αμερικής
Ευρωπαϊκή
- Ταιριάζει με
- Κρέατα
Πουλερικά
Σαλάτες - Λαχανικά
- Γεύση
- Έντονη
Καυτερή