Η πιπερόριζα ή τζίντζερ έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία μας και χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Η πιπερόριζα έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες. Είναι πηγή θρεπτικών συστατικών και βιταμινών, βοηθά στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού και καταπολεμά το κρυολόγημα και την ναυτία. Το τζίντζερ εκτός των άλλων αντιμετωπίζει τον πυρετό, είναι αντιεμετικό, βελτιώνει την λειτουργία του ανοσοποιητικού ρίχνει την αρτηριακή πίεση και ενισχύει τον μεταβολισμό, συμβάλλοντας στο αδυνάτισμα.
ΧΡΗΣΗ
Ταιριάζει σε κρέατα, σούπες, σαλάτες, πατάτες, πουλερικά, ψάρι, λαχανικά αλλά και σε γλυκά όπως κουλούρια, μπισκότα κλπ.
Σαν ρόφημα, ½ με 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ή 1 κομμάτι ρίζα 8΄-10΄ σε 1 φλυτζάνι βραστό νερό. Πιείτε άφοβα 2 με 3 φλυτζάνια την ημέρα.
Χαρακτηριστικά
- Ιδιότητα - Πάθηση
- Αδυνάτισμα
Ανοσοποιητικό
Αντιοξειδωτικό
Κρυολόγημα
Ναυτία
Πεπτικά προβλήματα
Πυρετός
Στομαχικές διαταραχές
Υπέρταση
- Προέλευση
- Ινδία
- Ένταση καυστικότητας
- Υψηλή
- Κουζίνα
- Αφρικάνικη
Βόρειας Αμερικής
Ευρωπαϊκή
Ιαπωνέζικη
Ινδική
Ινδονησιακή
Κινέζικη, Βιετναμέζικη, Κορεάτικη
Μέσης Ανατολής
Μαροκινή
Ταϋλανδέζικη
- Ταιριάζει με
- Γλυκά - Επιδόρπια
Θαλασσινά - Ψάρια
Κρέατα
Πουλερικά
Σαλάτες - Λαχανικά
Ψωμί - Πίτες - Αρτοποιήματα
- Γεύση
- Καυτερή