Ο σιναπόσπορος ή αλλιώς σινάπι, είναι ο σπόρος της μουστάρδας, αποτελεί πολύτιμο μπαχαρικό με ιδιαίτερη πικάντικη γεύση. Το μαύρο είναι το πιο καυτερό σινάπι.
Εφαρμογές στη μαγειρική
Χρησιμοποιείται σε μαγειρευτά, σε σάλτσες, σούπες, κρέατικα καθώς και σε τουρσιά όπου μπαίνει ολόκληρος. Δίνει έντονη γεύση στο κρέας, το κοτόπουλο και στο ψάρι. Μαζί με ξύδι και μπαχαρικά μας δίνει τη σάλτσα μουστάρδας.
Φαρμακευτικές ιδιότητες
Είναι γνωστός για τις θεραπευτικές και φαρμακευτικές του ιδιότητες.Είναι θερμαντικός, αντιβακτηριδιακός, εφιδρωτικός, χωνευτικός, διουρητικός και αποχρεμπτικός. Διαδεδομένη είναι η Χρηση του ως καταπλάσμα για ρευματικούς και μυϊκούς πόνους, όπως επίσης ως παρασιτοκτόνο ακόμα και σε βιολογικές καλλιέργειες.
Χαρακτηριστικά
- Ιδιότητα - Πάθηση
- Αντιβακτηριακό
Αποχρεμπτικό
Διουρητικό
Δυσκοιλιότητα
Μυαλγίες
Πεπτικά προβλήματα
Ρευματισμοί
Τόνωση
- Προέλευση
- Ευρωπαϊκή Ένωση
- Κουζίνα
- Βόρειας Αμερικής
Ευρωπαϊκή
Ινδική
- Ταιριάζει με
- Θαλασσινά - Ψάρια
Κρέατα
Πουλερικά
Σαλάτες - Λαχανικά
- Γεύση
- Έντονη
Πικάντικη