Χρήσιμο στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιεία. Ένα φυσικό όξινο άλας, που προέρχεται από ζυμωμένα σταφύλια.
Δίνει όγκο και κάνει αφράτη τη μαρέγκα, τα γλάσσα και την σαντιγύ. Μπορεί να μπει σε μπισκότα και σε συνδυασμό με τη μαγειρική σόδα βοηθάει τις ζύμες να φουσκώσουν. Μία άλλη του ιδιότητα είναι να μην αφήνει τα σιρόπια να κρυσταλλώσουν, γι' αυτο και μπαίνει στα γλυκά του κουταλιού. Εάν προσθέσετε λίγο κρεμόριο σε λαχανικά ή χόρτα που βράζουν, αυτά διατηρούν το χρώμα και τη σύσταση τους. Αποτελεί καταπληκτικό καθαριστικό των μπρούτζινων, απλώς ανακατέψτε το με νερό για να φτιάξετε μια πάστα και τρίψτε τα μπρούτζινα σας.Εάν είστε νηπιαγωγός ή έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κρεμόριο, για να δημιουργήσετε μία φυσική ακίνδυνη πλαστελίνη.