Αυτό το πολύ ξεχωριστό τσάι με την εξωτική καπνιστή γεύση του, έρχεται από τη επαρχία Fujian της Κίνας για να εντυπωσιάσει. Μπορεί να ακούγεται τολμηρή επιλογή το καπνιστό τσάι σε όσους δεν το έχουν δοκιμάσει, για τους υπόλοιπους όμως είναι σταθερή αξία. Το Lapsang, είναι χαμηλό σε καφεϊνη και ταιριάζει με αλμυρά και πικάντικα εδέσματα, όπως τυριά και αλλαντικά.
Μετά το μάδημα, τα φύλλα μαραίνονται σε φωτιές από ξύλο κυπαρισσιού και πεύκου. Μετά τοποθετούνται σε ξύλινα βαρέλια μέχρι να αρχίσουν να αναβλίζουν το δικό τους ζυμωμένο άρωμα. Στο τέλος τοποθετούνται σε καλάθια μπαμπού και κρέμονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους "καπνιστήρια" όπου το τσάι παίρνει το χαρακτηριστικό καπνιστό άρωμα του. Τα φύλλα του είναι μεγάλα και χονδρά και όταν βυθίζονται σε ζεστό νερό παράγουν ένα φωτεινό κοκκινωπό-πορτοκαλί ρόφημα. Η γεύση του είναι πολύ ισχυρή και ελκυστική για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό που θα τους συναρπάσει. Υπέροχο για απογευματινό τσάι, συντροφεύει ιδανικά αλμυρά και πικάντικα κρύα πιάτα.
Το μαύρο τσάι μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εντέρου και της καρδιάς. Είναι αποτελεσματικό στην ρύθμιση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης καθώς επίσης ξυπνάει το πνεύμα και το σώμα.
ΧΡΗΣΗ
1 κουταλάκι του γλυκού για μία κούπα νερό, 100 βαθμούς εκχύλιση για 6-8 λεπτά
Χαρακτηριστικά
- Ιδιότητα - Πάθηση
- Διάρροια
Εντερικές διαταραχές
Καρδιοτονωτικό
Κολίτιδα
Λειτουργία εγκεφάλου - Γνωστικές λειτουργίες
Χοληστερίνη
- Προέλευση
- Κίνα
- Ένταση γεύσης
- Δυνατή
- Γευστικό profile
- Smokey
- Περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Μικρή