Το Chai παρασκευάζεται παραδοσιακά με σιγανό βράσιμο τσαγιού και φρέσκων μπαχαρικών σε γάλα.Η δική μας εκδοχή περιέχει ολόκληρα κομμάτια κανέλας, γλυκάνισου, μαραθόσπορου, μαύρου και ροζ πιπέριου, πιπερόριζας, κάρδαμου, γαρύφαλλου και κόλιανδρου.
Το Chai αποτελεί το πιο δημοφιλές ρόφημα σε όλη την Ινδία. Ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής απαιτεί να σιγοβράσουμε 5-8 λεπτά το τσάι μας σε μια κατσαρόλα γάλακτος με Προσθήκη μελιού ή ζάχαρης. Οι πικάντικες αρωματικές νότες των μπαχαρικών παντρεύονται με τη δυνατή γεύση του μαύρου τσαγιού και χαρίζουν άπλετη απόλαυση στους ουρανίσκους μας.
Το μαύρο τσάι μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εντέρου και της καρδιάς. Είναι αποτελεσματικό στην ρύθμιση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης καθώς επίσης ξυπνάει το πνεύμα και το σώμα.
ΧΡΗΣΗ
1 κουταλάκι του γλυκού για μία κούπα νερό, 100 βαθμούς εκχύλιση για 6-8 λεπτά
Χαρακτηριστικά
- Ιδιότητα - Πάθηση
- Διάρροια
Εντερικές διαταραχές
Καρδιοτονωτικό
Κολίτιδα
Λειτουργία εγκεφάλου - Γνωστικές λειτουργίες
Χοληστερίνη
- Προέλευση
- Ινδία
- Ένταση γεύσης
- Δυνατή
- Γευστικό profile
- Spicy
Sweet
- Περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Μέτρια