Το μείγμα μπαχαρικων Glühwein είναι απαραίτητο για την παρασκευή του γνωστού χριστουγεννιάτικου ρόφηματος. Η θεσπέσια γεύση και οι θερμαντικές του ιδιότητες το καθιστούν ιδανικό για το χειμώνα!
Το Glühwein ή mulled wine είναι το ρόφημα των Χριστουγέννων που δεν πρέπει να λείπει από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Η λέξη gluhwein προέρχεται από το glow-wine που σημαίνει “κρασί που λάμπει”. Η θεσπέσια γλυκιά του γεύση και οι θερμαντικές ιδιότητες το καθιστούν το ιδανικό ρόφημα για το χειμώνα!
Ο συνδυασμός του αποξηραμένου πορτοκαλιού και της κανέλας δίνουν ένα φρουτώδη χαρακτήρα που θυμίζει ζεστή σανγκριά. Το ροζ πιπέρι, το κάρδαμο, το γαρύφαλο, το μπαχάρι, το κεδροκούκουτσο, ο σπόρος του μάραθου και ο αστεροειδής γλυκάνισος που περιέχει το μείγμα, δίνουν ένα γλυκό πλούσιο άρωμα και μία πολυδιάστατη γεύση, που συμπληρώνεται από τις πικάντικες νότες του τζίντζερ.
Προετοιμασία:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1lt κόκκινο κρασί 30 με 40γρ. από το μείγμα μας και 300ml μέλι. Το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά σουρώνουμε και προσθέτουμε 80ml κονιάκ.