Απαραίτητο στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής είτε ως επιτραπέζιο μπαχαρικό, είτε ως συστατικό για μαγείρεμα. Ιδανικό για dip ή για επάλειψη.
Τα περισσότερα μείγματα za'atar περιέχουν σουσάμι, αποξηραμένο θυμάρι ή ρίγανη, μαντζουράνα, αλάτι, κύμινο και σουμάκ. Με κάθε ένα από αυτά τα αρωματικά συστατικά να συνεισφέρει τις δικές του ξεχωριστές νότες, το za'atar έχει μια γεμάτη και πολύπλοκη γεύση. Το Sumac φέρνει έντονη λεμονάτη γεύση, η ελαφριά πικράδα της ρίγανης εξισορροπεί τη γλυκύτητα της μαντζουράνας και το σουσάμι παρέχει μια γήινη, ελαφριά γεύση ξηρών καρπών.
Μπορείτε να το αναμείξετε με ελαιόλαδο για να φτιάξετε ένα dip ή μία πάστα επάλειψης για φρέσκο ψωμί ή ζεστές πιτούλες.
Πασπαλίστε πάνω από γιαούρτι ή χούμους ή βάλτε το σε μαρινάδες. Πολύ ωραίο σε κρέατα, ιδιαίτερα στο συκώτι και ψητά λαχανικά όπως το κουνουπίδι, πατάτες και μελιτζάνα.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Συρία
- Κουζίνα
- Μέσης Ανατολής
- Ταιριάζει με
- Κρέατα
Σαλάτες - Λαχανικά
Ψωμί - Πίτες - Αρτοποιήματα