Το μείγμα μπαχαρικών για κοντοσούβλι είναι ένα υπέροχο πάντρεμα γεύσεων και αρωμάτων. Φυσικά εκτός απο κοντοσούβλι μπορεί να μπει σε όλες τις μαρινάδες κρεατικών και πουλερικών.
Για το τέλειο κοντοσούβλι μαρινάρεται με ελαιόλαδο, μέλι και το μείγμα μπαχαρικών για 6-8 ώρες.
Περιέχει μπούκοβο, πάπρικα, σινάπι, κόλιανδρο, δενδρολίβανο, κρεμμύδι, σκόρδο, σουμάκ και θυμάρι.
Ο συνδυασμός της γλυκύτητας της πάπρικας με τον πικάντικο χρακτήρα της πιπεριάς και του σιναπιού καθώς και η φρεσκάδα του θυμαριού και του δενδρολίβανου, ισσοροπούν με τον ουδέτερο χαρακτήρα του κόλιανδρου και έρχεται το σουμάκ για να συμπληρώσει οξύτητα στο μείγμα μας.
Το μείγμα για κοντοσούβλι μπορεί να μετατρέψει όλες τις μαρινάδες κρεατικών και πουλερικών σε μία μοναδική γευστική εμπειρία.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Ελλάδα
- Κουζίνα
- Ελληνική
- Ταιριάζει με
- Κρέατα
Πουλερικά
- Γεύση
- Πικάντικη