Ένα πολύ αρωματικό καρύκευμα από την Ινδία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα πιλάφια.
Το Biryani είναι ένα πλούσιο πιάτο ρυζιού μαγειρεμένο με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι και / ή λαχανικά. Είναι ένα από τα αστέρια της ινδικής κουζίνας, που παραδοσιακά τρώγεται σε ιδιαίτερες γιορτινές περιστάσεις. Στην Ινδία, το Biryani σερβίρεται ως κύριο γεύμα και συνήθως συνοδεύεται από κάρυ λαχανικών και chutneys.
Ο ευκολότερος τρόπος για να προετοιμάσετε το Biryani είναι να μαγειρέψετε το κρέας σας μαριναρισμένο με το Biryani masala και γιαούρτι. Στη συνέχεια, μαγειρέψτε το ρύζι μπασμάτι σας καρυκευμένο με biryani Masala και σαφράν( κρόκο ). Ανακατέψτε το ρύζι και το κρέας μαζί και βάλτε το 10 λεπτά στο φούρνο και στη συνέχεια σερβίρετε. Μπορείτε να το γαρνίρετε με τραγανά κρεμμύδια, αυγό βραστό, φέτες ντομάτας και ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου.
Εναλλακτικά, για κάτι λίγο διαφορετικό, ανακατέψτε το Biryani masala με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και σκόρδο για να φτιάξετε μια γευστική μαρινάδα για βοδινό ή αρνί. Είναι κατάλληλο για όλα τα πιλάφια και ταιριάζει ιδανικά με σαφράν.
Κύρια συστατικά: κάρδαμο, κύμινο, κανέλα, πιπερόριζα, σκόρδο, τσίλι, δάφνη, κόλιανδρο, μασίς, κιούμελ, πιπέρι.