Ο συνδυαμός αυτός των μπαχαρικών, αποτελεί την αυθεντική συνταγή για την παρασκευή του Adana κεμπάπ.
Adana είναι η πόλη της Τουρκίας, που λέγεται ότι προήλθε αυτός ο τύπος κεμπάπ. Παραδοσιακά το Adana κεμπάπ φτιάχνεται με αρνίσιο κιμά είτε αρνίσιο σε συνδυασμό με μοσχαρίσιο, περασμένο σε σούβλα και ψημένο στα κάρβουνα. Τα κύρια μπαχαρικά στο μείγμα μας είναι σουμάκ, κύμινο, πιπέρι, πάπρικα, μαϊντανό, σκόρδο και μπαχάρι. Εάν θέλετε να του δώσετε λίγη ένταση και να το κάνετε πιο πικάντικο, προσθέστε λίγο πουλ πιμπέρ.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε Adana κεμπάπ είναι
600γρ. Κιμά αρνίσιο
400γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια μέτρια
2 αβγά
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
100ml ελαιόλαδο
150γρ. adana κεμπάπ mix
καπνιστό αλάτι κατά βούληση .
Αφότου ανακατέψετε καλά τα υλικά και πλάσετε το μείγμα το αφήνετε να ξεκουραστεί λίγες ώρες στο ψυγείο. Έπειτα το περνάτε σε σούβλες και το ψήνετε στα κάρβουνα.
Σερβίρετε με πιτούλες και γιαούρτι.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Ευρωπαϊκή Ένωση
- Κουζίνα
- Τούρκικη, Κουρδική
- Ταιριάζει με
- Κρέατα
- Γεύση
- Πικάντικη