To Maharajah γνωστό και ως βασιλικό κάρυ, έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα ξηρών καρπών που προκύπτει από τα έλαια των μπαχαρικών που έχουν ψηθεί πριν αλεστούν. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο με πολύ μεγάλη ποικιλία συστατικών που του δίνουν πολυδιάστατη γεύση. Μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως ελαφρώς πικάντικο, μιας και το ήπιο κάψιμο του είναι ευπρόσδεκτο από τους περισσότερους.
Το κάρυ είναι το πιο δημοφιλές μείγμα μπαχαρικών, με προέλευση από την Ινδία. Είναι υπέροχο σε ένα τεράστιο εύρος πιάτων, όπως συνταγές πουλερικών, κρεάτων, ρυζιού αλλά και θαλασσινών.
Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές του κάρυ, από εντελώς ήπιο μέχρι εξαιρετικά καυτερό. Σε κάθε σπίτι στην Ινδία θα βρείτε και μια διαφορετική παραλλαγή, ανάλογα με τα διαθέσιμα μπαχαρικά της περιοχής και τις διατροφικές συνήθειες, π.χ. άλλα μπαχαρικά χρησιμοποιεί ένας vegeterian και άλλα ένας κρεατοφάγος.
Το Maharajah κάρυ ταιριάζει σε παρά πολλές ινδικές και κινέζικες συνταγές. Ταιριάζει σε αρνί, κοτόπουλο, χοιρινό, λαχανικά, ψαρικά, ρύζι, σούπες κ.α.
Τα κύρια συστατικά του είναι κιτρινόριζα, κόλιανδρο, πράσινο και μαύρο κάρδαμο, caraway, jeera, μασίς, μοσχοκάρυδο, μαύρο σινάπι, κανέλλα, aijwan, αστερ. γλυκάνισο, γαρύφαλλο, kashmir chili, πιπερόριζα, methi, και φύλλα κάρυ.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Ινδία
- Κουζίνα
- Ινδική
- Ταιριάζει με
- Όσπρια
Ζυμαρικά - Ρύζι
Θαλασσινά - Ψάρια
Κρέατα
Πουλερικά
Σαλάτες - Λαχανικά
- Γεύση
- Έντονη
Πικάντικη