Μια ήπια έκδοση (δεν καίει) του γνωστού κάρυ από την πόλη Madras της Ινδίας. Ιδιαίτερα αρωματικό με πολύ δυνατή γεύση, ιδανικό για chicken curry με γάλα καρύδας, ρύζι, γαρίδες, λαχανικά, σούπες κ.α.
Το κάρυ είναι το πιο δημοφιλές μείγμα μπαχαρικών, με προέλευση από την Ινδία. Είναι υπέροχο σε ένα τεράστιο εύρος πιάτων, όπως συνταγές πουλερικών, κρεάτων, ρυζιού αλλά και θαλασσινών.
Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές του κάρυ, από εντελώς ήπιο μέχρι εξαιρετικά καυτερό. Σε κάθε σπίτι στην Ινδία θα βρείτε και μια διαφορετική παραλλαγή, ανάλογα με τα διαθέσιμα μπαχαρικά της περιοχής και τις διατροφικές συνήθειες, π.χ. άλλα μπαχαρικά χρησιμοποιεί ένας vegeterian και άλλα ένας κρεατοφάγος.
Μια ήπια έκδοση (δεν καίει) του γνωστού κάρυ από την πόλη Madras της Ινδίας. Ιδιαίτερα αρωματικό με πολύ δυνατή γεύση, ιδανικό για chicken curry με γάλα καρύδας, ρύζι, γαρίδες, λαχανικά, σούπες κ.α. Τα κύρια συστατικά του είναι κιτρινόριζα, κόλιανδρο, κάρδαμο, κύμινο, κίτρινο σινάπι, κανέλλα, γαρύφαλλο, κόκκινο πιπέρι, πιπερόριζα, τριγωνέλλα και φύλλα κάρυ.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Ινδία
- Κουζίνα
- Ινδική
- Ταιριάζει με
- Όσπρια
Ζυμαρικά - Ρύζι
Θαλασσινά - Ψάρια
Κρέατα
Πουλερικά
Σαλάτες - Λαχανικά
- Γεύση
- Έντονη
Πικάντικη