Το κάρυ είναι το πιο δημοφιλές μείγμα μπαχαρικών, με προέλευση από την Ινδία. Είναι υπέροχο σε ένα τεράστιο εύρος πιάτων, όπως συνταγές πουλερικών, κρεάτων, ρυζιού αλλά και θαλασσινών.
Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές αυτού του μείγματος μπαχαρικών, από εντελώς ήπιο μέχρι εξαιρετικά καυτερό. Σε κάθε σπίτι στην Ινδία θα βρείτε και μια διαφορετική παραλλαγή, ανάλογα με τα διαθέσιμα μπαχαρικά της περιοχής και τις διατροφικές συνήθειες, π.χ. άλλα μπαχαρικά χρησιμοποιεί ένας vegeterian και άλλα ένας κρεατοφάγος.
Το κλασικό μας κάρυ, είναι ένα ουδέτερο ήπιο κάρυ που ταιριάζει στα πιο πολλά πιάτα. Περιέχει κορκουμά, κόλιανδρο, κάρδαμο, κύμινο, κανέλλα, κόκκινο πιπέρι και τζίντζερ.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Ινδία
- Ένταση καυστικότητας
- Μέτρια
- Κουζίνα
- Ινδική
Κινέζικη, Βιετναμέζικη, Κορεάτικη
- Ταιριάζει με
- Όσπρια
Ζυμαρικά - Ρύζι
Θαλασσινά - Ψάρια
Κρέατα
Πουλερικά
Σαλάτες - Λαχανικά