Γνωστό και ως κάρυ Μαρόκου το ρας ελ χανούτ (ras el hanout), σημαίνει «Η κορυφή του μαγαζιού» ή «το καλύτερο από τα καλύτερα». Απαραίτητο στην Μαροκινή κουζίνα.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές - διαφορετικές παρασκευές αυτού του μείγματος μπαχαρικών. Το δικό μας ras el hanout περιλαμβάνει ροδοπέταλα, κινέζικη κανέλλα, μπαχάρι, μασίς, μοσχοκάρυδο, μαύρο πιπέρι, κιτρινόριζα, σαφράν, κάρδαμο, τζίντζερ και τριγωνέλλα. Η γεύση του είναι γλυκιά, λουλουδάτη, με πικροπικάντικες νότες. Ταιριάζει σε κους κους, πιλάφι, κρέατα ψητά, κρέατα κατσαρόλας, tagines κοτόπουλου ( Μαροκινό στιφάδο κοτόπουλο ) κ.α.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Μαρόκο
- Κουζίνα
- Μαροκινή
- Ταιριάζει με
- Ζυμαρικά - Ρύζι
Κρέατα
Πουλερικά
- Γεύση
- Γλυκιά
Πικάντικη