Κάπσα μασάλα γνωστό και ως Kabsa Baharat, είναι μείγμα μπαχαρικών απαραίτητο για το το αραβικό πιάτο Saudi Kabsa, ένα αρωματικό πικάντικο πιλάφι με κοτόπουλο!
Το Kabsa masala είναι ένα κλασικό μείγμα αραβικών μπαχαρικών που χρησιμοποιείται σε μία αρχαία συνταγή για πικάντικο πιλάφι με κοτόπουλο από τη Σαουδική Αραβία. Οι νομαδικές φυλές των Βεδουίνων επηρεασμένοι από την Ινδική κουζίνα, βρήκαν ένα μοναδικό τρόπο μαγειρέματος του ρυζιού basmati. Είναι ένα ιδιαίτερα πλούσιο πιάτο, με πολλές παραλλαγές, που μπορεί να παρασκευαστεί με διάφορα κρέατα. Συνήθως περιέχει ξηρούς καρπούς, κουκουνάρι και σταφίδες.
Αποτελείται από γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, σαφράν,μαύρο πιπέρι, κάρδαμο, κανέλα, κύμινο, καυτερή πιπεριά και κόλιανδρο. Συνδυάζεται πολύ ωραία με δάφνη, αποξηραμένο lime και κορκουμά. Αυτό το αρωματικό, καυτερό μείγμα μπαχαρικών με την γλυκιά και ζεστή γεύση, είναι νόστιμο με σαλάτες, πασπαλισμένο σε ψητά λαχανικά, ψάρια, κρέας και φυσικά πιλάφι.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Λίβανος
- Ένταση καυστικότητας
- Μέτρια
- Κουζίνα
- Μέσης Ανατολής
- Ταιριάζει με
- Ζυμαρικά - Ρύζι
Κρέατα
Πουλερικά
- Γεύση
- Γλυκιά
Καυτερή