Το κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών δίνει μια τέλεια ισορροπημένη γεύση από πραγματικό πιπέρι sichuan, αστεροειδές γλυκάνισο, μαραθάσπρος, κανέλα και γαρίφαλα που μαζί αποτελούν ένα από τα πιο διάσημα και παλαιότερα μείγματα μπαχαρικών στον κόσμο.
Η κινεζική σκόνη πέντε μπαχαρικών συνδυάζει τις 5 βασικές γεύσεις της κινεζικής κουζίνας: γλυκιά, ξινή, πικρή, αλμυρή και umami. Είναι απαραίτητο για το μαρινάρισμα της πάπιας Πεκίνου και το συναντάμε σε διάφορες συνταγές πουλερικών, χοιρινού, λαχανικών. Δοκιμάστε το στα stir-fries σας, σε φτερούγες κοτόπουλο στο φούρνο, ακόμα και στην χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα και δεν θα χάσετε! Μπορεί να συνδυαστεί με άλλα μπαχαρικά όπως τζίντζερ, τσίλι, σκόρδο, μοσχοκάρυδο και τσιμένι.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Κίνα
- Κουζίνα
- Κινέζικη, Βιετναμέζικη, Κορεάτικη
- Ταιριάζει με
- Κρέατα
Πουλερικά
Σαλάτες - Λαχανικά
- Γεύση
- Umami
Έντονη
Όξινη
Αλμυρή
Γλυκιά
Πικάντικη