Το Quorma Mix αποτελεί το τέλειο συνδυασμό μπαχαρικών για το δημοφιλές ινδικό πιάτο κάρυ κόρμα. Δοκιμάστε το με κοτόπουλο, μοσχάρι ή αρνί και θα εκπλαγείτε!
Για πεντανόστιμο και βελούδινο κάρυ κόρμα ακολουθήστε τη παρακάτω συνταγή.
Υλικά:
1000γρ. Κρέας (κοτόπουλο, μοσχάρι ή αρνί)
4 Μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1¼ Φλυτζάνι γιαούρτι χτυπημένο
1 Κουταλιές της σούπας πάστα σκόρδου κατά προτίμηση National Garlic Paste (Πάστα Σκόρδου)
1 Κουταλιές της σούπας πάστα τζίντζερ κατά προτίμηση National Ginger Paste (Πάστα Τζίντζερ)
1 Κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 Φλυτζάνι Λάδι
1 Πακέτο National Quorma Mix (Μείγμα Μπαχαρικών για Κόρμα) 43γρ.
Προετοιμασία:
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε το κρέας, τις πάστες τζίντζερ και σκόρδου και συνεχίζετε το τηγάνισμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας. Προσθέστε το φακελάκι με το μείγμα μπαχαρικών National Quorma Mix και το γιαούρτι μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέστε 3 φλυτζάνια νερό για αρνί ή μοσχάρι ή 1 ποτήρι νερό για κοτόπουλο. Σιγοβράστε για 5 λεπτά ακόμα ή μέχρι να διαχωριστεί η σάλτσα από το λάδι.
Το υπέροχο κάρυ κόρμα είναι έτοιμο, γαρνίρετε με τις λωρίδες του τζίντζερ από πάνω. Σερβίρετε με ναάν ή ρύζι μπασμάτι κατά προτίμηση Μπασμάτι Ρύζι Golden Sella Ινδίας.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Πακιστάν
- Κουζίνα
- Ινδική
- Ταιριάζει με
- Κρέατα
Πουλερικά
- Γεύση
- Πικάντικη