Το Tikka Boti είναι μία πεντανόστιμη ινδική συνταγή για σουβλάκι μοσχαρίσιο, αρνίσιο ή κοτόπουλου. Φτιάξτε τέλειο Tikka Boti με το μείγμα μπαχαρικών National!
Για το τέλειο Tikka Boti θα χρειαστείτε:
1500 γρ. Κρέας σε κυβάκια (μοσχάρι, αρνί ή κοτόπουλο)
1 Κουταλιά της σούπας πάστα τζίντζερ κατά προτίμηση National Ginger Paste (Πάστα Τζίντζερ)
1 Κουταλιά της σούπας πάστα σκόρδου κατά προτίμηση τη National Garlic Paste (Πάστα Σκόρδου)
1 Φλυτζάνι πάστα παπάγιας ή εάν δεν βρείτε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με χυμό ανανά.
½ Φλυτζάνι Λάδι
1 Φακελάκι National Tikka Boti Mix (Μείγμα Μπαχαρικών για Μπάρμπεκιου Τίκκα Μπότι) 44gr
Καλαμάκια για σουβλάκια μπαμπού όπως τα Cado Bamboo Skewers (Καλαμάκια για Σουβλάκια Μπαμπού) 200τεμ
Για τη μαρινάδα θα βάλετε σε ένα μπολ όλα τα συστατικά και θα τα ανακατέψετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα θα προσθέσετε το κρέας στο μπολ θα ανακατέψετε καλά και θα το σκεπάσετε. Αφήστε το κρέας στη μαρινάδα για 3-4 ώρες.
Περάστε τα μαριναρισμένα κυβάκια κρέατος στα καλαμάκια μπαμπού. Έπειτα ψήνετε στα κάρβουνα ή σε γκάζι σε χαμηλή φωτιά. Εναλλακτικά ψήνετε τα κυβάκια σε τηγάνι grill σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά. Μόλις ροδίσουν αλείψτε το κρέας με λάδι και ψήστε ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ψηθεί.
Σερβίρετε με σαλάτα, κομμένες πιτούλες και τσάτνεϊ της προτίμησης σας ή ιδανικά το National Khatee Meethee Bhelpuri Chutney που με την οξύτητα και τη σπιρτάδα του πραγματικά απογειώνει το Tikka Boti.
Το National Tikka Boti Mix (Μείγμα Μπαχαρικών για Μπάρμπεκιου Τίκκα Μπότι) περιέχει:
Αλάτι, Κόκκινο Τσίλι, Κύμινο, Μαύρο Πιπέρι, Κόλιανδρο, Πράσινο Τσίλι, Σκόνη Μάνγκο, Ζάχαρη, Ξινό.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Πακιστάν
- Κουζίνα
- Ινδική
- Ταιριάζει με
- Κρέατα
Πουλερικά
- Γεύση
- Πικάντικη