Για τέλειο πιλάφι με κρέας σε μεσανατολίτικο στυλ πιλάου, δοκιμάστε το μείγμα μπαχαρικών National Pulao Mix!
Το πιλάου αποτελεί ίσως τη παλαιότερη συνταγή για πιλάφι και έχει εμπνεύσει τη παρασκευή πολλών σύγχρονων πιάτων. Υπάρχουν χιλιάδες εκδοχές του παραδοσιακού πιλαφιού της Μέσης Ανατολής. Παρακάτω θα βρείτε μία πεντανόστιμη εύκολη συνταγή με το μείγμα μπαχαρικών National Pulao Mix που εγγυημένα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Θα χρειαστείτε:
1000 γρ. Κρέας (κοτόπουλο, μοσχάρι ή αρνί)
4½ Φλυτζάνια (750γρ.) Ρύζι μπασμάτι μουλιασμένο για 20 λεπτά κατά προτίμηση το Μπασμάτι Ρύζι Golden Sella Ινδίας
3 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
175 γρ. Γιαούρτι χτυπημένο
4-5 Πιπερίτσες πράσινες καυτερές
2 Κουταλιές της σούπας Πάστα σκόρδου κατά προτίμηση τη National Garlic Paste (Πάστα Σκόρδου)
2 Κουταλιές της σούπας πάστα τζίντζερ κατά προτίμηση National Ginger Paste (Πάστα Τζίντζερ)
1¼ Φλυτζάνι Λάδι
1 Φακελάκι National Pulao Mix 70γρ
Προετοιμασία:
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το κρέας με 6 ποτήρια νερό και το μείγμα μπαχαρικών National Pulao Mix και βράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Λογικά σε αυτή τη φάση έχουν μείνει 4 ποτήρια νερό.
Σε ένα σκεύος ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα αφαιρείτε τη μισή ποσότητα κρεμμυδιών από το τηγάνι και προσθέτετε τη πάστα τζίντζερ και σκόρδου καθώς και τις πιπερίτσες και στο τέλος βάζετε το γιαούρτι. Ανακατεύετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέστε στο σκεύος το ρύζι, το κρέας και το ζωμό με τα μπαχαρικά και βάλτε τη φωτιά σε μέτρια ένταση. Όταν αρχίζει να πίνει το νερό του σιγοβράζουμε για 5 λεπτά στην ίδια ένταση και έπειτα ρυθμίζουμε τη φωτιά στο χαμηλό σιγοβράζοντας για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Μπορείτε να το συνοδέψετε με ραΐτα ή γιαούρτι και σαλάτα. Απολαύστε το πιλάου ζεστό και θα εκπλαγείτε με τη γεύση και τα αρώματα των μπαχαρικών του.
Το μείγμα National Pulao Mix περιέχει: Αλάτι, γλυκάνισο, κόλιανδρο, μαύρο πιπέρι, κύμινο, σκόρδο, ξινό, κόκκινο τσίλι, κανέλα, κάρδαμο, γαρύφαλλο, κιουμέλ, δάφνη.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Πακιστάν
- Κουζίνα
- Μέσης Ανατολής
- Ταιριάζει με
- Ζυμαρικά - Ρύζι
Κρέατα
Πουλερικά
Σαλάτες - Λαχανικά
- Γεύση
- Πικάντικη