Έτοιμο μείγμα μπαχαρικών για εύκολη παρασκευή ινδικού μπιριάνι. Φτιάξτε ένα νοστιμότατο αρωματικό πικάντικο πιλάφι με μοσχάρι, κοτόπουλο ή αρνί! Δοκιμάστε το!
Το μείγμα μπαχαρικών μπιριάνι της National μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή πικάντικου ρυζιού με κρέας μαγειρεμένο με αρωματικά μπαχαρικά. Παρακάτω ακολουθεί συνταγή για μισό κιλό κρέας και μισό κιλό ρύζι μπασμάτι.
Θα χρειαστείτε:
500γρ. Κρέας (κοτόπουλο, μοσχάρι ή αρνί)
2½ Φλυτζάνια (500γρ.) ρύζι μπασμάτι κατά προτίμηση Μπασμάτι Ρύζι Golden Sella Ινδίας
3 Μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 Μεσαίες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φετούλες
2 Κουταλιές της σούπας γιαούρτι χτυπημένο
2 Κουταλιές της σούπας πάστα σκόρδου κατά προτίμηση National Garlic Paste (Πάστα Σκόρδου)
2 Κουταλιές της σούπας πάστα τζίντζερ κατά προτίμηση National Ginger Paste (Πάστα Τζίντζερ)
¾ Φλυτζανιού Λάδι
1 Φακελάκι National Biryani Mix (Μείγμα για Μπιριάνι) 39gr
Λίγο κίτρινο χρώμα τροφίμων σε σκόνη (προαιρετικά) κατά προτίμηση KTC Κίτρινο Χρώμα Τροφίμων Σκόνη
Προετοιμασία:
Τηγανίστε τα κρεμμύδια σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε το κρέας, τη πάστα σκόρδου και τζίντζερ. Τηγανίστε ανακατεύοντας (μέθοδος στιρ φράι) για 5 λεπτά. Προσθέστε το γιαούρτι και το μείγμα μπαχαρικών και συνεχίστε το στιρ φράι για άλλα 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε 1 φλυτζάνι νερό για κοτόπουλο ή 3-4 φλυτζάνια για μοσχάρι ή για αρνί, σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέστε τις ντομάτες και δυναμώστε την ένταση της φωτιάς και μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι να διαχωριστεί το λάδι.
Σε ξεχωριστό σκεύος βράζετε το μουλιασμένο ρύζι σε 12 φλυτζάνια νερό με τρεις κουταλιές της σούπας αλάτι. Κατεβάζετε το ρύζι από τη φωτιά και το στραγγίζετε λίγο πριν ψηθεί, όσο ακόμα είναι λίγο σκληρό ώστε να ψηθεί μετά εντελώς με τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίξτε λίγο λάδι από τη σάλτσα στο πάτο μίας κατσαρόλας και στρώστε από πάνω τη μισή ποσότητα ρυζιού. Ρίξτε από πάνω τη σάλτσα με το κρέας απλώστε και μετά στρώστε και το υπόλοιπο ρύζι. Προαιρετικά πασπαλίζετε με λίγο κίτρινο χρώμα τροφίμων σε σκόνη.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για τρία λεπτά. Έπειτα ρυθμίστε τη φωτιά στη πιο χαμηλή ένταση και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρετε με ραϊτα ή γιαούρτι και σαλάτα στο πλάι. Απολαύστε το μπιριάνι σας και ζήστε μία απίστευτη γαστρονομική εμπειρία!
Το μείγμα μπαχαρικών National Biryani Mix (Μείγμα για Μπιριάνι) περιέχει: Αλάτι, αποξηραμένο δαμάσκηνο, κόκκινο τσίλι, κρεμμύδι, σκόρδο, κορκουμά, κανέλα, σκόνη μάνγκο, γαρύφαλλο, δάφνη, πιπερόριζα, μαύρο πιπέρι, κάρδαμο, ζάχαρη, ξινό.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Πακιστάν
- Ένταση καυστικότητας
- Μέτρια
- Κουζίνα
- Ινδική
- Ταιριάζει με
- Ζυμαρικά - Ρύζι
Κρέατα
Πουλερικά
Σαλάτες - Λαχανικά
- Γεύση
- Πικάντικη