Το Ghee της Khanum είναι ένα απίστευτης ποιότητας εξαγνισμένο βούτυρο χωρίς λακτόζη, πολύ υγιεινό, με λαχταριστή γεύση που θυμίζει καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς!
To ghee προέρχεται από φυσική επεξεργασία του βουτύρου (εξαγνισμός). Είναι κατάλληλο για όσους έχουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, καθώς δεν περιέχει λακτόζη!
Το μεγάλο του προσόν στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική είναι η αντοχή του στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να μην καπνίζει και να μην καίγεται στο ψήσιμο. Αυτό το κάνει ιδανικό για βάφλες και pancakes! Το πλούσιο έντονο άρωμα του και η γεμάτη γεύση του, δίνει απίστευτα αποτελέσματα στην παρασκευή γλυκών του ταψιού.
Είναι απαραίτητο συστατικό στην ινδική κουζίνα για την παραγωγή πολλών παραδοσιακών συνταγών και είναι αρκετά δημοφιλές στις κουζίνες τις Μέσης Ανατολής.
Οι ευργετικές ιδιότητες του ghee στην υγεία μας έγιναν γνωστές από την παραδοσιακή ινδική ιατρική τέχνη της Αγιουρβέδα. Περιέχει μεγάλες ποσότητες από βιταμίνες A και D και ένα ευρύ φάσμα λιπαρών οξέων, όπως κορεσμένων και ακόρεστων (Ω3 και Ω9). Επίσης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες φυσικές πηγές σε CLA (συζευγμένου λινολεϊκού οξέους), το οποίο μελέτες δείχνουν ότι συμβάλει στη μείωση του σωματικού λίπους, στη μείωση των φλεγμονών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην καλή υγεία των οστών.
Χαρακτηριστικά
- Ιδιότητα - Πάθηση
- Αδυνάτισμα
Αθλητική απόδοση
Ανοσοποιητικό
Αντιφλεγμονώδες
Οστεοπόρωση
- Προέλευση
- Ηνωμένο Βασίλειο
- Κουζίνα
- Ινδική
Μέσης Ανατολής
- Ταιριάζει με
- Γλυκά - Επιδόρπια
Ζυμαρικά - Ρύζι
Κρέατα
Πουλερικά
Ψωμί - Πίτες - Αρτοποιήματα