Πικάντικο Κοτόπουλο με γιαούρτι και Κρόκο Κοζάνης
Πλένουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε σε λεκάνη με το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για μια νύχτα. Την επόμενη μεταφέρουμε το κοτόπουλο με την μαρινάδα σε ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αρχικά σε δυνατό φούρνο για ½ ώρα και στη συνέχεια σε χαμηλότερο φούρνο για 1 ½ ώρα περίπου.
ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κοτόπουλο σε κομμάτια
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σκόρδο γκρανιολέ
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμ.
1 κούπα γιαούρτι
Χυμό 1 λεμονιού
½ κουταλάκι τσίλι σκόνη
1 κουταλάκι τζίντζερ τριμ.
½ κουταλάκι κρόκο κοζάνης
1 πρέζα αλάτι μπλε Περσίας
1 πρέζα λεμονοπίπερο