Το μανιτάρι Σιτάκε είναι ένα μανιτάρι που καλλιεργείται εδώ και αιώνες στην Ασία. Η εξαιρετική πικάντικη γεύση του και οι θεραπευτικές του ιδιότητες, το έχουν αναδείξει ως το δεύτερο πιο καλλιεργήσιμο μανιτάρι.
Ιδιότητες:
Η ονομασία Σιτάκε μεταφράζεται ως μανιτάρι των δέντρων. Καλλιεργήσιμο από το 1209 στην Ασία, κατέχει και ρόλο παραδοσιακού φαρμάκου, μιας και φαίνεται να ενισχύει το ανισοποιητικό σύστημα και να τονώνει τον οργανισμό. Τα Σιτάκε θεωρούνται “gourmet” μανιτάρια γιατί μετατρέπουν απλά πιάτα σε ιδιαίτερα, μιας και η εκλεπτισμένη τους γεύση που θυμίζει κρέας δυναμώνει σταδιακά με το μαγείρεμα, χωρίς όμως να γίνεται τόσο έντονη ώστε να καπελώνει όλες τις άλλες γεύσεις. Έτσι τα σιτάκε μπορεί να συνοδεύσουν ζυμαρικά, ρυζότο, πίτσα, σούπες, ομελέτες και σάλτσες.
Χρήση:
Προτού χρησιμοποιήσουμε τα μανιτάρια τα μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 20 με 30 λεπτά.Ο ζωμός που προκύπτει από την ενυδάτωση των μανιταριών έχει πολύ πλούσια γεύση και απογιώνει τις σάλτσες σας, τις σούπες σας, ακόμα και τα ζυμαρικά ή το ρύζι εάν τα βράσετε σε αυτό.
Χαρακτηριστικά
- Ιδιότητα - Πάθηση
- Ανοσοποιητικό
Τόνωση
- Προέλευση
- Κίνα
- Κουζίνα
- Ευρωπαϊκή
Ιταλική
Κινέζικη, Βιετναμέζικη, Κορεάτικη
- Ταιριάζει με
- Ζυμαρικά - Ρύζι
- Γεύση
- Umami
Έντονη
Πικάντικη