Το μαύρο σκόρδο είναι ένα συστατικό της κορεατικής κουζίνας που σιγά σιγά γίνεται γνωστό σε όλο τον κόσμο. Η μοναδική του γεύση εξακολουθεί να διερευνάται από τους σεφ και αποτελεί ένα gourmet υλικό υψηλής γαστρονομίας.
Η διαδικασία δημιουργίας μαύρου σκόρδου απαιτεί ζύμωση ολόκληρων βολβών σκόρδου σε υψηλές θερμοκρασίες για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Στη συνέχεια, το σκόρδο ψύχεται και αφήνεται να στεγνώσει στον αέρα για περίπου μια εβδομάδα.
Το αποτέλεσμα είναι μία μαύρη σκελίδα σκόρδου με κρεμώδη υφή και γεύση γλυκιά, ελαφρώς αλμυρή, ζεστή, umami, με πικάντικες νότες και καπνιστό άρωμα. Και το καλύτερο; Η ενοχλητική μυρωδιά του σκόρδου έχει εξαφανιστεί!
Είναι ένα ευέλικτο συστατικό που σίγουρα θα κάνει οποιοδήποτε πιάτο εφαρμοστεί μοναδικό και νόστιμο.
Εάν το λιώσουμε με ελαιόλαδο, μπορούμε να φτιάξουμε ένα ιδιαίτερο ορεκτικό dip, πού συνοδεύετε ωραία με κριτσίνια.
Μπορεί να προστεθεί σε σάλτσες που συνοδεύουν πιάτα με θαλασσινά ή ψάρια, μπριζόλες, παϊδάκια κ.α. Μπορεί να μπει σε στιφάδο, σε οποιαδήποτε ριζότο, ρύζι ή νουντλς.
Το συναντάμε συχνά στην κορεάτικη, κινέζικη, ινδική και βιετναμέζικη κουζίνα
Εκτός από την χρήση του στην κουζίνα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς μας. Είναι πλούσιο σε ένα αμινοξύ την L-Allycysteine με πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που το κάνει πολύ πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της υπέρτασης από το απλό σκόρδο.
Χαρακτηριστικά
- Ιδιότητα - Πάθηση
- Αντιβακτηριακό
Καρδιοτονωτικό
Κυκλοφορικό
Τόνωση
Υπέρταση
- Προέλευση
- Ισπανία
- Κουζίνα
- Ευρωπαϊκή
Ινδική
Κινέζικη, Βιετναμέζικη, Κορεάτικη
- Ταιριάζει με
- Ζυμαρικά - Ρύζι
Θαλασσινά - Ψάρια
Κρέατα
Πουλερικά
- Γεύση
- Umami
Έντονη
Γλυκιά