Τα αποξηραμένα μανιτάρια cordyceps είναι γευστικά, έχουν θεραπευτική δράση και αποτελούν υπερτροφή που θα σας δώσει ενέργεια! Μαγειρέψτε τα και επωφεληθείτε!
Τα αποξηραμένα μανιτάρια κόρντισεπς έγιναν γνωστά στην αρχαία Κίνα όπου στην αυλή του αυτοκρατορικού παλατιού διαδόθηκε η φήμη πως μπορεί να ενισχύσει το σώμα όπως το τζίνσενγκ. Το χρησιμοποιούσαν για να διώξει την εξάντληση, τη μακροχρόνια ασθένεια, την ανικανότητα, την νευρασθένεια και τον πόνο στην μέση, καθώς επίσης για να θεραπεύσει και την εξάρτηση από το όπιο.
Στην σύγχρονη βοτανοθεραπεία χρησιμοποιείται για τις παθήσεις του ήπατος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Επίσης, η δράση του παρουσιάζει καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της χρόνιας ηπατίτιδας Β και των ασθενειών των νεφρών.
Κλινικές μελέτες αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της δράσης των cordyceps στο συκώτι, στα νεφρά, στο ανοσοποιητικό καθώς και τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
Συστατικά: Περιέχει ένα ευρύ φάσμα δυνητικά σημαντικών συστατικών, που περιλαμβάνει πολυσακχαρίτες, ophiocordin (αντιβιοτικό), κορδυσεπίνη, κορδυπυριδόνες, νουκλεοσίδες, βιοξανθρακίνες, στερόλες, αλκενοικά οξέα και εξωπολυμερή.
Βοτανική ονομασία: Cordyceps militaris
Χρήση: Για την φαρμακευτική του δράση 9γρ αποξηραμένου μανιταριού ολόκληρο ή σε σκόνη δύο φορές την ημέρα είναι αρκετό για να έχει αποτελέσματα, αλλά είναι ασφαλής η χρήση του σε αρκετά μεγαλύτερες ποσότητες ως τρόφιμο.
Ένας υπέροχος τρόπος για να καταναλώστε τα μανιτάρια cordyceps είναι να τα μουλιάσετε σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά, να στραγγίσετε το νερό τους το οποίο το χρησιμοποιείτε ως ρόφημα, και να τα σοτάρετε σε ελαιόλαδο ή βούτυρο. Τα σοταρισμένα μανιτάρια μπορείτε να τα προσθέσετε σε σούπες, ομελέτες, σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας. Ταιριάζουν υπέροχα με τα όσπρια και τις κόκκινες σάλτσες.
Χαρακτηριστικά
- Ιδιότητα - Πάθηση
- Ανοσοποιητικό
Αντιοξειδωτικό
Πέτρες στα νεφρά
Συκώτι
Τόνωση
Υπόταση
- Προέλευση
- Κίνα
- Κουζίνα
- Κινέζικη, Βιετναμέζικη, Κορεάτικη
- Ταιριάζει με
- Όσπρια
Ζυμαρικά - Ρύζι
- Γεύση
- Umami